Karlı TV koleksiyonları ve filmler dünya çapında tamamen farklı uluslararası konumlar tarafından yapılmaktadır. Netflix izleyicilerinin en sevdiği türler arasında yer alan lise ve gençlik koleksiyonları, aşk, kolej, korku ve drama gibi tamamen farklı konularla yayınlanıyor. Bu alanda öne çıkan Netflix platformunda birbirinden tamamen farklı koleksiyonlar yayınlanıyor. Siz de en etkili Netflix lise ve gençlik koleksiyonu ile kaliteli yapımlara uyum sağlayabilirsiniz.

Yabancı Sorunları

Stranger Issues, kuşkusuz gençlik koleksiyonu denildiğinde birçok kişinin aklına gelen ilk sergilerden biri. Netflix platformunda en beğenilen koleksiyonlardan biri olduğuna şüphe yok. 1980 ‘lerin Amerika‘sında geçen koleksiyon, bilim kurgu ve fantastik tarzıyla dikkat çekiyor. Her şey normal giderken gizemli bir kadın ortaya çıkıyor ve doğaüstü olaylar yaşanıyor. 2016 yılında yayınlanan koleksiyonun IMDB puanı 8.8.

Cinsel İlişki Eğitimi

Netflix’in en popüler koleksiyonlarından biri olan Intercourse Training, lise ve gençlik tarzını konu alan birçok yapım arasında yer alıyor. Sevilen bir koleksiyon olan Intercourse Training, Otis ve Maeve karakterlerinin büyüleyici hikayesini anlatıyor. Laurie Nunn tarafından yönetilen koleksiyonda Asa Butterfield ve Emma Mackey gibi oyuncular yer alıyor. Netflix lezbiyen koleksiyonu yazımıza da göz atabilirsiniz.

Atipik

Birçok gençlik koleksiyonundan biri olan Atypical, hassas ve önemli bir konuyla izleyicinin dikkatini çekiyor. Otizmle yüzleşen Sam isimli bir karakterin yaşadıklarını konu alıyor. Sosyalleşmek isteyen ancak hastalığı nedeniyle zor zamanlar geçiren karakterin hayatı komedi ve dram türlerinde anlatılıyor. Yönetmenliğini Robia Rashid’in üstlendiği yapımda Keir Gilchrist ve Brigette Lundy-Paine rol alıyor.

Blogumda

Lisede geçen koleksiyonları seven izleyiciler için Netflix’in öne çıkan yapımlarından biri On MY Block. 4 yakın arkadaşın yeni liselerinde karşılaştıkları sorunların üstesinden arkadaşlıklarını kucaklayarak gelmelerini konu alıyor. Sevilen gençlik koleksiyonu Eddie Gonzalez ve Jeremy Haft tarafından yönetiliyor ve başrollerinde Diego Tinoco ve Sierra Capri yer alıyor.

Deriler

8.netflix’in en beğenilen gençlik koleksiyonlarından biri olan Skins’in başrollerinde Kaya Scodelario, Jack O’connell ve Hannah Murray gibi tanınmış isimler yer alıyor. Üniversitede eğitimlerine devam eden gençlerin aşk ilişkilerini konu alıyor. Koleksiyon, arkadaşlarıyla birlikte hem eğlenceli hem de zor hayatlar yaşayan karakterleri konu alan 7 sezondan oluşuyor. Koleksiyonun yönetmen koltuğunda Bryan Elsley oturuyor.

ölmek İçin 13 Sebep

Bir lise öğrencisi üniversiteden eve döndüğünde odasında gizemli bir alan keşfeder. Alanın içindeki kaseti dinledikten sonra, tamamen farklı olaylar ortaya çıkmaya başlayacaktır. Brian Yorkey tarafından yönetilen Netflix yapımı film, Hannah’nın intiharının ardından Clay’in aşkını anlatıyor. Odasında bulunan kaseti dinledikten sonra Clay, sevgilisinin intiharının açıklamalarını öğrenmeye başlar ve gerçekle yüzleşebilir. Dylan Minnette ve Christian Navarro’nun başrollerini paylaştığı yapımın IMDB puanı 7,6.

Genç Kurt

Bir zamanların favori koleksiyonunun haklarını satın alan Netflix platformu, izleyicinin beğenisini kazanan Teen Wolf yapımıyla öne çıkıyor. Gençlik türünün yanı sıra aksiyon, bilim kurgu ve gerilim gibi türleri de kapsayan Netflix koleksiyonunun yönetmen koltuğunda Jeff Davis oturuyor. 7. iMDB puanı 6 olan koleksiyon, terk edilmiş bir ormanda dolaşan Scott isimli bir kişiliğin kurt adama dönüşmesini ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Koleksiyonda yer alan birçok oyuncu arasında Tyler Posey ve Holland Roden da bulunuyor.

Bununla ilgili bir sorunum yok

Şu anda yapım aşamasında olan Netflix gençlik koleksiyonlarından biri olan I Am Not Okay With This’in yönetmen koltuğunda Jonathan Entwistle ve Christy Corridor oturuyor. Henüz çok genç olan Sydney karakteri, doğaüstü güçlere sahip olduğunu fark eder. İleri seviyede bir hayat yaşamaya başlayacak olan Sydney ve arkadaşlarının hikayesini anlatıyor. Komedi ve dram tarzına sahip olan koleksiyonun IMDB puanı ise 7.6.

AŞK 101

Türk yapımı birçok koleksiyondan biri olan AŞK 101, dijital TV koleksiyonu ve film platformu Netflix’te yayınlanıyor. 2020 yılında yayınlanmaya başlayan, tanınmış oyuncuları ve büyüleyici konusuyla izleyicinin beğenisini kazanan AŞK 101’in yönetmenliğini Meriç Acemi üstlendi.

Başrollerinde KubilayAkaveAlina Boz gibi oyuncuların yer aldığı dizi, liseye yeni başlayan gençlerin yaşadıklarını konu alıyor. Temel kurallara uymadıkları için üniversiteden atılacak olan gençler, sınıfta kalmamak için mücadele etmek zorunda kalıyor. Kârlı Türk yapımı koleksiyonun IMDB puanı 7,9 .

Sabrina’nın Tüyler Ürpertici Maceraları

Netflix’in popüler gençlik türü yapımlarından Chilling Adventures of Sabrina, genç bir kadının hayatını konu alıyor. Her şey normal giderken cadı olduğunu öğrenen genç kız Sabrina’nın başı dertten kurtulmuyor. Korku ve fantezi gibi türleri kapsayan koleksiyonun yönetmen koltuğunda Netflix Roberto Aguirre-Sacasa oturuyor. Kiernan Shipka başrolde yer alırken, oyuncu kadrosunda Miranda Otto ve Ross Lynch yer alıyor.

Ragnarok

Netflix platformunun birçok gençlik koleksiyonundan biri olan Ragnarok Norveç’te hazır. 2020 yılında lanse edilen ve halen yapım aşamasında olan koleksiyonun yönetmenliğini Adam Value üstleniyor. David Stockton ve Herman Tommeraas’ın başrollerini paylaştığı koleksiyon fantastik bir tarzı da içinde barındırıyor. Norveç’in şirin bir kasabasında meydana gelen doğaüstü olaylarla mücadele eden Edda’nın hikayesini anlatıyor.

Dedikoducu Kadın

Bir dönemin sevilen koleksiyonu Gossip Lady, 6 sezon boyunca yayınlanmış ve dünya çapında birçok izleyici tarafından benimsenmişti. Netflix platformu yapımlarından biri olan Gossip Lady’nin yönetmenliğini Sara Goodman ve Josh Schwartz üstleniyor.

Gençlik ve dram türlerinin hakim olduğu yapım, Amerika’nın New York Metropolünde lise öğrencilerinin yaşadığı aşk, arkadaşlık ve ayrılık olaylarını anlatıyor. Lise ve gençlik tarzı yapımları seven birçok kişi için öne çıkan yapımın IMDB puanı ise 7.4.

Toplum

The Society, Netflix’in gençlik ve drama gibi türleri kapsayan devam eden koleksiyonlarından biridir. 2019’da yayınlanan ve o zamandan beri birçok izleyici tarafından benimsenen koleksiyon, bir şehirde yaşayan gençlerin hayatlarını takip ediyor. Gizemli bir olay yaygınlaştığında, tüm yetişkinler ortadan kaybolur ve gençler yalnız kalır. Christopher Keyser’in yönettiği koleksiyonun başrollerinde Kathryn Newton ve Sean Berdy yer alıyor.

Sassy Go Go

Söz konusu gençlik koleksiyonu olduğunda Netflix Güney Kore koleksiyonu her zaman dikkat çekmiştir. Aktif olarak lise hayatına dair filmler üreten Güney Kore, Sassy Go Go koleksiyonu ile de öne çıkıyor. 7. iMDB puanı 5 olan ve karlı yapımlardan biri olan sassy Go Go, 2015 yılında yayınlanmaya başladı. Son bölümünü yayınlamış olsa da şu anda Netflix platformunda yayında olan koleksiyon, lise öğrencilerinin aşk ve arkadaşlık ilişkilerini anlatıyor.

Elit

Netflix’in güncel olaylarla ilgili önemli koleksiyonlarından biri olan Elite, gençlik ve lise türünü oldukça verimli bir şekilde ele alan birçok yapımdan biri. İspanyol yapımı Elite koleksiyonu, izleyicilerin dikkatini çeken tanınmış oyunculardan oluşan bir seçkiye de sahip.

Ülkenin en kârlı fakültelerinden birinde burslu okumak zorunda kalan 3 çalışan gencin hayatlarını konu alıyor. Yönetmenliğini Carlos Montero ve Dario Madrona’nın üstlendiği yapım aşk, dram, arkadaşlık ve aksiyon gibi tamamen farklı türleri etkili bir şekilde ele alıyor. 7. iMDB puanı 6 olan koleksiyonun başrollerinde Mina el Hammani ve Aron Piper yer alıyor.

Çocuk

Netflix platformunun pek çok büyüleyici yapımından biri olan Çocuk, 6,3’lük IMDB puanına rağmen gençlik türünü sevenler için öne çıkıyor. Sevilen bir gençlik koleksiyonu olan Çocuk, gençlerin kişilik arayışını konu alıyor. Ailelerinden uzaklaşan gençler, hayatın gerçekleriyle yüzleşirken birbirlerine yardım etmeleri gerekiyor. 2018’de yayınlanmaya başlayan ve çekimleri devam eden koleksiyonun başrollerinde Benedetta Porcaroli ve Riccardo Mandolini yer alıyor.

Locke Anahtar

2020 yılında yayın hayatına başlayan ve Netflix’in en yaygın koleksiyonlarından biri haline gelen Locke Key, gençlik ve fantezi türlerine odaklanıyor. Babalarını kaybettikten sonra yalnız kalan üç kardeşin özel güçlerle yaşayabilecekleri maceraları anlatıyor. Birçok izleyici tarafından beğenilen koleksiyonun yönetmenliğini Carlton Cuse ve Joe Hill üstleniyor.

Riverdale

Netflix platformundaki en yaygın gençlik koleksiyonlarından biri olan Riverdale, aynı adı taşıyan kasabada yaşanan büyüleyici olayları konu alıyor. Bir gün, şehirdeki bir gölde boğulan bir lise öğrencisinin cesedi kaybolur. Bu gizemli olay kasaba sakinlerini etkiler ve olayı araştırmak isteyen gençlerin başına büyüleyici olaylar gelir. Dram ve gerilim türlerini bir araya getiren bu yapımın yönetmen koltuğunda Roberto Aguirre-Sacasa oturuyor.

Dünyanın Sonu

Muhtemelen zamanımızın en yaygın gençlik koleksiyonu olan Dünyanın Sonu, şüphesiz bir Netflix yapımı. Henüz genç olan iki karakterin büyüleyici maceralarını anlatıyor. Farklı insanlara kıyasla tamamen farklı karakterlere sahip gençler zorluklarla yüzleşmek zorundadır. Alex Lawther ve Jessica Barden ise yapımın başrol oyuncuları. 8. iMDB puanı 6 olan koleksiyon, sürükleyici işleviyle öne çıkıyor.

70’lerde

Netflix’in ürettiği gençlik tarzı koleksiyonlardan biri olan That 70’s Present, 8.1 IMDB puanıyla dikkat çekiyor. Nostaljik yapımları seven pek çok kişi için öne çıkan yapımda 1970’li yıllar anlatılıyor. O dönemde lisede okuyan bir grup gencin yaşadıkları eğlenceli bir şekilde aktarılıyor.

Asla

Ünlü koleksiyon platformunun yeni içeriklerinden biri olan By No means Have I Ever, gençler için keyifli yapımlardan biri olarak öne çıkıyor. Ülkesi Hindistan’dan ABD’ye giden merhum Devi’nin yaşadıklarını konu alıyor. Lise hayatında karşılaştığı olayları anlatan koleksiyon, gençlerin ve liseli koleksiyon severlerin beğenisini kazandı. İlk bölümü 2020 yılında yayınlanan koleksiyon, yeni bölümleriyle yayınlanmaya devam ediyor.

Dış Kıyılar

1 sezonu yayınlanan Outer Banks, Netflix platformundaki birçok kârlı gençlik yapımından biri olarak öne çıkıyor. Dram ve aksiyon gibi türleri bünyesinde barındıran yapım, bir adada yaşayan gençlerin maceralarını anlatıyor. Adadaki fırtınaya aldırmadan hazine haritasını bulmak zorunda olan gençlerin macera dolu hikayesi IMDB’de 7,6 puan aldı.

Savaşçı Rahibe

Türkçe’de Savaşçı Rahibe anlamına gelen Warrior Nun, Netflix fantastik türünü seven pek çok kişi için sıra dışı bir yapım. Gençlik türünde sayılabilecek koleksiyonun başrollerinde Alba Baptista ve Lorena Andrea gibi isimler yer alıyor. 6. iMDB puanı 9 olan koleksiyon, süper güçlere sahip bir kişilik olan Ava’nın kötü güçlere karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor.

İlaçları Online Olarak Nasıl Tanıtabilirsiniz?

Netflix Almanya’nın birçok koleksiyonundan biri olan How you can Promote Medication On-line, büyüleyici konusu ile izleyicilerin beğenisini kazandı. Yarım saat süren bölümlerden oluşan koleksiyon, genç Moritz ve Lenny’nin suç faaliyetlerini anlatıyor. Gençlerin karşılaştığı zorlukları anlatan yapım, gençlik türünün yanı sıra dram ve suç gibi türleri de içeriyor. 7. iMDB puanı 9 olan koleksiyonun çekimleri devam ediyor.

Yönetim Z

Son zamanlarda ün kazanan Netflix Meksika yapımı koleksiyonlardan biri olan Management Z, bir fakültede okuyan üniversite öğrencilerinin olaylarını konu alıyor. Meksika’nın tanınmış fakültelerinden birinde okuyan modaya uygun üniversite öğrencileri, kötü niyetli bir hacker tarafından odaklanır. Üniversitedeki en temiz kadın olan Sofia, hacker’ı keşfeder ve üniversiteyi kaostan kurtarmak ister. Ana Valeria Becerril ve Yankel Stevan’ın başrollerini paylaştığı koleksiyonun IMDB puanı 6,8‘dir.

Kanlı Su

Netflix Blood Water gençlik türü koleksiyonu, dram ve gerilim türlerini de içeriyor. Devlete ait olmayan bir koleje kaydolan Puleng, yıllar önce kaybolan ablasını bulmak ister. Gizemli hikayesiyle dikkat çeken koleksiyon, 2020 yılında yayına başlayan birçok Netflix yapımı arasında yer alıyor. Başrollerinde Ama Qamata ve Gail Mabalane gibi oyuncuların yer aldığı koleksiyonun sadece 6 bölümü yayınlandı.

Politikacı

Netflix platformunun birçok yapımından biri olan The Politician, 2019 yılından bu yana çalışmalarını sürdürüyor. İlerleyen yıllarda ABD başkanı olmak gibi büyük bir hayalin peşinden koşan lise öğrencisi Payton Hobart, üniversite başkanlığı için yarışıyor. Kârlı bir toplama ekibi tarafından çekilen The Politician’ın IMDB puanı 7,5.

Quicksand

Netflix platformunun en kârlı koleksiyonlarından biri olan Quicksand, bir lise saldırısının ardından yaşanan mahkeme sürecini anlatıyor. Çoğunlukla aynı adlı bir romana dayanan koleksiyonun başrollerinde Hanna Ardehn ve David Dencik yer alıyor. 2019 yılında yayınlanmaya başlayan ve IMDB’ de 7,5 puan almayı başaran koleksiyon, gençlik ve drama severler için öne çıkıyor.

Aşk Uyarısı

Güney Kore’nin en popüler gençlik dizilerinden biri olan Love Alert artık Netflix’te. Hoşlandığınız biri yakınınızda olduğunda çalan bir cep telefonu alarmı hayal edin. İşte böylesine büyüleyici bir olayı konu alan bir gençlik koleksiyonu olan Love Alarm, IMDB‘de 7,4 puan aldı. Romantizm ve komedi gibi türleri içeren bu koleksiyon, liseli gençlerin hayatlarını anlatıyor. Koleksiyonda Güney Kore sinemasının genç ve kazançlı oyuncularından So-Hyun Kim ve Tune Kang yer alıyor.

Sera Akademisi

Finn Roberts ve Ariel Mortman gibi karlı genç oyuncuların rol aldığı Greenhouse Academy 2019’da yayınlanmaya başladı. Karlı bir yatılı lisede eğitimlerine devam eden çocukların hayatlarını konu alıyor. Kardeşler aileleriyle ilgili önemli sırları ve teknikleri öğrenmeye başladıkça sıkıntılı durumlar yaşayacaklar. Her biri yaklaşık 20 dakika süren 40 bölümlük koleksiyon için çekimler devam ediyor. Netflix Excessive College koleksiyonlarından biri olan Greenhouse Academy, 7.1 IMDB puanı almayı başardı.

Recommended Articles